16/1/14

5 μπάντες της πόλης που γουστάρουμε πολύ >>>TRIP #11

Η Πάτρα είναι η πόλη με τις πολλές μπάντες. Για όλα τα γούστα, από ελληνόφωνο rock μέχρι swing και από πειραματικό hip hop μέχρι disco. Νέα παιδιά ενώνονται, πειραματίζονται, παλεύουν, δοκιμάζουν, κάνουν live όπου μπορείς να φανταστείς και εμείς κολλάμε με τις μελωδίες τους. Για αρχή παρουσιάζουμε 5 μπάντες που αποδεικνύουν ότι πάντα κάτι καλό θα συμβαίνει στην πατρινή μουσική σκηνή.


1) bandamadara
«Απώτερος σκοπός της τέχνης είναι το ζευγάρωμα»



Αυτοσχεδιάζουν, αυτοσαρκάζονται, τσαλακώνονται, κάνουν κέφι, ψάχνουν και μπερδεύουν μουσικές, αφού πρώτα τα έχουν κάνει όλα … μαντάρα. Η bandamadara είναι ένας ξέφρενος ρυθμός που εξελίσσεται διαρκώς, καθώς η όρεξή τους συνέχεια μεγαλώνει. Εκτός του ότι είναι καλοί μουσικοί, έχουν και πολύ γέλιο. Θα το καταλάβατε από τις απαντήσεις που μας έδωσαν.

Τι μουσική ακριβώς παίζετε;
Δύσκολη ερώτηση. Αλλιώς θα είχαμε άλλο όνομα! Βάλε σε ένα μίξερ swing, reggae, bossa nova, ska, τσάμικο και rock, και πάτα τον διακόπτη. Αυτό παίζουμε!

Ποιες ανάγκες σάς ώθησαν στη δημιουργία του συγκροτήματος; Νομίζετε πως κάτι τέτοιο έλειπε και χρειαζόταν στην ελληνική μουσική σκηνή ή περισσότερο για την ψυχή σας το κάνετε;
Υπήρξε μία επείγουσα ανάγκη για group therapy για κάποια από τα μέλη μας, και, αφότου είχαν εκδιωχθεί από τα περισσότερα ιδρύματα, κατέφυγαν στην εκ του ασφαλούς λύση να φτιάξουν μία μπάντα - μαντάρα.

Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες στην Πάτρα; Κάθε χρόνο εμφανίζονται ακόμα περισσότερες.
Στην Πάτρα υπάρχουν πολλές μπάντες, γιατί υπάρχουν και πολλά κορίτσια. Και όπως είναι γνωστό, ο απώτερος σκοπός της τέχνης είναι το ζευγάρωμα. Άσε που τα κορίτσια προτιμούν να βγαίνουν με έναν κιθαρίστα (ή drummer), παρά με έναν τραπεζικό υπάλληλο. Δεν ζευγαρώνεις και εύκολα σε τράπεζα…

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε;
Με τον Κώστα Καφάση.

Παίξατε και στην Αθήνα. Πώς ήταν;
Η αλήθεια είναι πως περάσαμε πολύ όμορφα στην Αθήνα. Μας θύμισε ένα live που είχαμε κάνει στο Las Vegas.

Θα σας ενδιέφερε να γράψετε τα δικά σας τραγούδια και να ετοιμάσετε δίσκο;
Ετοιμάσαμε μόλις έναν δίσκο, αλλά δεν είχαμε πικάπ, τώρα θα ετοιμάσουμε και κάτι κασέτες, πειρατικές με duran duran και τέτοια. Τα δικά μας τραγούδια προσπαθούμε να τα διασκευάσουμε πρώτα, για να μπορούν να ακούγονται στις πίστες. Μετά βλέπουμε. Όλο και κάποιος εκδότης θα βγάλει cd – περιοδικό – μαγιό bikini – κρέμα προσώπου και μέσα σε αυτά μία εφημερίδα, οπότε ελπίζουμε…

Γιατί τα περισσότερα συγκροτήματα διαλύονται μετά από λίγο καιρό;
Γιατί μάλλον δεν τα καταφέρνουν με τα κορίτσια, που λέγαμε πριν… Έτσι κι αλλιώς, υπάρχει μία αλληλουχία γεγονότων που συνηγορούν στο τέλος μιας εποχής. Τα συγκροτήματα δεν εξαιρούνται από αυτή!

Επόμενα σχέδια;
Έχουμε σκοπό να ταξιδέψουμε με τον Υπερσιβηρικό και να ανοίξουμε ένα cabaret. Πιστεύουμε ότι η Πάτρα πάσχει σε αυτόν τον τομέα. Ίσως και ένα φαρμακείο με γενόσημα για σκύλους. Έτσι κι αλλιώς, εκεί είναι το μέλλον.

Ο στίχος που σας ενώνει;
«… μα εγώ ονειρεύομαι ταξίδια μακρινά, κι ας είμαι άφραγκος στο βενζινάδικο…»

Οι bandamadara είναι οι: Νίκος (κιθάρα, φωνή), Αλέξανδρος (κιθάρα), Πατρίσια (φωνή), Γαβριήλ (τύμπανα), Τέτη (μαντολίνο, ακορντεόν), Δημήτρης (μπάσο), Γιώργος (κρουστά), Απόστολος (τρομπέτα).

Facebook: Bandamadara



ακούστε και τον  κατάδικο


2) Feel in'
«Ελάχιστες μπάντες έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν έστω τα βασικά τους έξοδα»



Οι Feel in' ξέρουν καλά να σκαρώνουν τραγούδια με αλήθειες που βάζουν μυαλό και καρδιά σε λειτουργία. Γεννήθηκαν στην Πάτρα το 2003, λίγα χρόνια μετά κυκλοφόρησαν το πρώτο video clip για το τραγούδι «Το κορίτσι της βροχής», το οποίο υπάρχει στον πρώτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τίτλο «Ανοίγει η σκηνή», ο οποίος βγήκε στα δισκοπωλεία το 2011 από την Legend-Lyra. Φέτος «πείραξαν» δύο τραγούδια: το «Ηλίθια Αστεία» των Στέρεο Νόβα και το «Εν λευκώ» της Νατάσσας Μποφίλιου –μπορείτε να τα βρείτε στο internet. Επίσης κυκλοφόρησαν το δεύτερο video clip τους για το «Εν λευκώ». Ο ήχος τους; Πειραματικό hip hop με κοινωνικό και προσωπικό στίχο.

Πώς και αποφασίσατε να διασκευάσετε το τραγούδι «Εν λευκώ» της Νατάσσας Μποφίλιου; Η Νατάσσα τι σας είπε, όταν το άκουσε; Είχατε άγχος αν θα της αρέσει;
Η ιστορία των διασκευών ξεκίνησε κατά πρώτον χάρη στον πειραματισμό με αγαπημένα μας τραγούδια από διαφορετικά μουσικά είδη, και κατά δεύτερον για να εμπλουτίσουμε τις συναυλίες μας. Ένα από αυτά ήταν και το «Εν λευκώ». Στην πορεία συνειδητοποιήσαμε πως θέλουμε να κυκλοφορήσουμε και επίσημα αυτές τις διασκευές, οπότε θεωρήσαμε σωστό πριν κάνουμε οτιδήποτε να έρθουμε σε επαφή με τους δημιουργούς τους. Έτσι λοιπόν βρήκαμε την Νατάσσα Μποφίλιου, της παρουσιάσαμε την ιδέα μας και πήραμε την άδειά της. Απ' ό,τι μας είπε, της άρεσε πολύ αυτή η διαφορετική προσέγγιση! Ελπίζουμε να μην ήταν απλώς ευγενική μαζί μας. Τα πρώτα συναισθήματα μάλλον χαρακτηρίζονταν περισσότερο από αμηχανία, παρά από άγχος. Ευτυχώς, συναντήσαμε έναν τόσο απλό και προσιτό άνθρωπο, που οποιαδήποτε αμήχανη σκέψη έσβησε με τις πρώτες κουβέντες. Επίσης χρωστάμε ένα ευχαριστώ στον Θέμη Καραμουρατίδη για τη βοήθειά του, καθώς και στον Γεράσιμο Ευαγγελάτο.

Βγαίνουν χρήματα από την ενασχόλησή σας με την μπάντα;
Όχι. Δυστυχώς στην Ελλάδα ελάχιστες μπάντες έχουν τη δυνατότητα να βγάζουν έστω τα βασικά τους έξοδα. Προς το παρόν, όπως και οι περισσότερες μπάντες, χαλάμε πολύ περισσότερα απ' όσα βγάζουμε!

Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει μια μπάντα που ζει στην Πάτρα;
Τα βασικότερα προβλήματα της Πάτρας είναι η έλλειψη μουσικών σκηνών και ότι η στήριξη του κόσμου είναι δυσανάλογη με τους πολλούς ταλαντούχους μουσικούς που έχει η πόλη μας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν οι υποδομές, για να αναδειχθούν και να παρουσιάσουν σωστά τη δουλειά τους οι τοπικές μπάντες.

Τι είναι αυτό που σας γεμίζει με δύναμη και όραμα, για να συνεχίζετε να δημιουργείτε σε μια Ελλάδα που όλα καταρρέουν;
Πρώτον η ανάγκη μας για δημιουργία και έκφραση, ειδικά λόγω όλων αυτών που βιώνουμε, και δεύτερον αυτό το απερίγραπτο συναίσθημα που σου μένει, όταν κάτι που έγραψες αγγίξει κάποιον. Προσπαθούμε να κρατάμε ζωντανά τα όνειρα μας ανεξαρτήτως των δύσκολων καταστάσεων. Αυτά δεν θα καταφέρει καμία κυβέρνηση να τα φορολογήσει. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε.

Οι Feel in' είναι οι: Βαγγέλης Μουρελάτος (Dj Elis M. Feeling) στη μουσική παραγωγή και τα scratch, Δημήτρης Ροντογιάννης και Νίκος Γαλάνης στα φωνητικά και Γεράσιμος Γιαννακάκης στις κιθάρες.





3) Sazman
Μικρές γιορτές με τραγούδια από τις παραδόσεις των λαών των Βαλκανίων


Οι Sazman πρωτοδημιουργήθηκαν πριν από περίπου επτά χρόνια στην Πάτρα. Από το αρχικό εκείνο σχήμα έχουν μείνει ίδια τρία μέλη και έχουν προστεθεί ακόμη πέντε νέα. Από τότε μέχρι και σήμερα, με διαφορετικές συχνότητες, οι Sazman προβάρουν, συζητάνε, κάνουν live, παραμένοντας ένα ανοιχτό μουσικό σύνολο που σε κάθε του live η καλή μουσική σφηνώνει στην καρδιά μας.

Τι τραγούδια θ’ ακούσει κάποιος στα live σας;
Κυρίως τραγούδια από τις παραδόσεις των λαών των Βαλκανίων, αλλά και επώνυμες σύγχρονες δημιουργίες.

Χρησιμοποιείτε παραδοσιακά όργανα και τα live σας είναι μικρές γιορτές…
Όλες οι μουσικές και οι μουσικοί χρησιμοποιούν στοιχεία της παράδοσης. Η παράδοση είναι ένας τρόπος, για να μην ανακαλύπτεις συνέχεια τον τροχό. Ωστόσο, το να μείνεις εκεί στατικός και δογματικός είναι στείρο πράγμα. Εμείς προσπαθούμε να παντρέψουμε διαφορετικά στοιχεία διαφορετικών παραδόσεων. Το αν τα live μας είναι όντως μικρές γιορτές είναι ευτυχία να γίνεται και φανερός μας πόθος!

Τα social media βοηθούν ένα νέο συγκρότημα, για ν’ αναδειχθεί; Τα social media «αντικατέστησαν» το ραδιόφωνο;
Τα social media ίσως βοηθούν ένα σχήμα στο να πληροφορήσει ένα κοινό για την εργασία του. Ωστόσο, αν το ζήτημα είναι η επικοινωνία και η έκφραση, τα social media δεν έχουν να προσφέρουν πολλά. Τώρα, όσον αφορά το ραδιόφωνο, δεν θεωρούμε πως υπάρχει κάποια αντικατάσταση, καθώς πρόκειται για διαφορετικά πράγματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Γιατί τα περισσότερα συγκροτήματα διαλύονται μετά από λίγο καιρό;
Θεωρούμε δύο σημαντικά πράγματα για την επιβίωση ενός συνόλου: την εξέλιξη και τις σχέσεις των μελών του. Η εξέλιξη είναι συνδεδεμένη με τη ζωντάνια -για παράδειγμα, οι ζωντανοί οργανισμοί και η γλώσσα, που, αν δεν εξελιχθούν, πεθαίνουν. Παράλληλα, η ισότητα των μελών σε υποχρεώσεις και δικαιώματα, σε εκφραστικό και υλικό επίπεδο είναι βασικό για την ύπαρξη και την εξέλιξη ενός συνόλου.

Σπουδάζετε, δουλεύετε; Έχει κανονικές πρωινές δουλειές; Μπορεί το συγκρότημα να γίνει το επάγγελμά σας;
Κάποιοι σπουδάζουν, κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι από εμάς κάνουν και τα δύο. Το συγκρότημα θέλουμε να το βλέπουμε κυρίως σαν εργασία και όχι σαν δουλειά. Με τις υπάρχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα πάντως, είναι πολύ δύσκολο. Αν ζούσαμε στη Γαλλία, για παράδειγμα, μπορεί και να γινόταν.

Πού οφείλεται το γεγονός ότι η πόλη έχει τόσες πολλές μπάντες, και μάλιστα, με πολλά και διαφορετικά ακούσματα;
Δεν θεωρούμε πως το φαινόμενο είναι τοπικό. Η πολυπολιτισμικότητα των αστικών κέντρων -αλλά όχι μόνον αυτών- βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση. Η ύπαρξη δηλαδή ανθρώπων που μιλούν διαφορετικές μητρικές μουσικές γλώσσες με τη διάθεση να συνεννοηθούν. Ειδικά για την Πάτρα, θεωρούμε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η ύπαρξη πανεπιστημίου στην πόλη.

Η μουσική τι ρόλο μπορεί να παίξει σε μια χώρα που όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο;
Η μουσική και η τέχνη γενικότερα δεν υπάρχει από μόνη της. Οι καλλιτέχνες είναι αυτοί που την πραγματώνουν. Οι μουσικοί είναι αυτοί που μπορούν να μας δείξουν τον δρόμο της συλλογικότητας, της συμμαθητείας, της αρμονικής συνύπαρξης αντίθετων πραγμάτων και τελικά της υγιούς επικοινωνίας.

Τι είδους δυσκολίες μπορεί να προκύψουν, όταν ένα συγκρότημα διαφωνεί και πώς ξεπερνιούνται;
Οκτώ άνθρωποι με διαφορετικές πολιτισμικές ιδιοσυχνότητες δεν είναι εύκολο να συνεργαστούν. Η διαφορετικότητα αυτή προφανώς φέρει διαφωνίες, τις οποίες θεωρούμε δείγμα υγείας. Οι ισότιμες σχέσεις των μελών μας ωστόσο τις περιορίζουν σε μεγάλο βαθμό. Ο καθένας καλοπροαίρετα καταθέτει αυτό που έχει και μέσω της αλληλεπίδρασης οδηγούμαστε σε ένα τελικό αποτέλεσμα.

Οι SAZMAN είναι: Νίνα Καραμολέγκου (φωνή), Κώστας Τσαρούχης (φωνή, κοντραμπάσο), Δημήτρης Αναστασίου (βιολί), Κώστας Νικολόπουλος (ακορντεόν), Χριστίνα Κουκή (σαντούρι), Σωτήρης Τσακανίκας (κιθάρα), Γιάννης Τσεντούρος (κρουστά), Χρήστος Παπαναγιώτου (κρουστά).

Facebook: Sazman Banda








4) Ματωμένα Ρόδα

«Διψάμε για αγάπη, δημιουργία, γνώση, αλληλεγγύη, απελευθέρωση από απολιθωμένες ιδέες και αντιλήψεις»



Ξεκίνησαν το 2009 στην Πάτρα και ήδη μετράνε πολλά live στο ενεργητικό τους. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησαν την πρώτη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα», λαμβάνοντας πολύ καλά σχόλια. Στην ερώτηση: «Τι μουσική παίζετε;», απαντούν με καμάρι: «ελληνόφωνο ατμοσφαιρικό rock» και συνεχίζουν: «Ο ήχος μας χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την εναλλαγή σκληρών στοιχείων με μελωδικά».

Γιατί «Ματωμένα Ρόδα»;
Το όνομά μας προέκυψε από την ανάγκη που νιώθαμε να αποτυπώσουμε αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως «ζωή». Από τα βιώματά μας αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε πως η ζωή είναι στιγμές, πότε άσχημες και θλιβερές, αυτό που δηλώνει και η λέξη «ματωμένα», και πότε όμορφες και γεμάτες χαρά και αγάπη, όπως ο συμβολισμός και η ομορφιά των τριαντάφυλλων. Έτσι θεωρήσαμε πως το όνομα «Ματωμένα Ρόδα» ήταν το κατάλληλο γι’ αυτό που θέλαμε να πούμε και να κάνουμε.

Πείτε μου λίγα λόγια για τον πρώτο δίσκο σας.
Ο πρώτος μας δίσκος με τίτλο «Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα» είναι στην ουσία η απόρροια της δουλειάς μας αυτά τα τέσσερα και κάτι χρόνια που υπάρχουμε ως συγκρότημα. Περιλαμβάνει 10 τραγούδια, τα οποία γράφτηκαν σ’ αυτήν την πρώτη περίοδο της μπάντας και σ’ αυτά αποτυπώνεται καθαρά η συνύπαρξη πέντε διαφορετικών ανθρώπων με διαφορετικά ακούσματα και στοιχεία, αλλά με τον ίδιο πόθο και την ίδια όρεξη για συνεννόηση και δημιουργία. Ηχογραφήθηκε στην Αθήνα, στo MD Recording Studio.
 
Ποια είναι η θεματολογία των στίχων σας;
Οι στίχοι μας κινούνται κυρίως με άξονα τα συναισθήματά μας στον έρωτα, στην αγάπη, τους προβληματισμούς μας για τη ζωή και το θάνατο, καθώς και την αγωνία με την οποία παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν γύρω μας και μέσα μας. Μέσα από αυτούς θέλουμε να περάσουμε ό,τι συμβαίνει μέσα μας, ό,τι μας χαροποιεί, ό,τι μας θλίβει, ό,τι μας βασανίζει και μας προβληματίζει.

Σε ποια πατρινή μπάντα έχετε τη μεγαλύτερη αδυναμία;
Δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιον, αλλά ίσως οι Raining Pleasure έχουν ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας, με κάποιους από μας να τους παρακολουθούν από τα πρώτα τους δισκογραφικά βήματα.

Ποιον λαϊκό τραγουδιστή θαυμάζετε περισσότερο;
Γεράσιμος Ανδρεάτος, αν και δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τον μεγάλο Δημήτρη Μητροπάνο.

Τα τραγούδια σας μπορεί να τα κατεβάσει κάποιος δωρεάν στο internet. Γιατί επιλέξατε το «δωρεάν download»;
Πιστεύουμε ότι η μουσική είναι κάτι στο οποίο είναι καλό να έχουν πρόσβαση όλοι. Με βάση αυτό, αλλά και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διαθέτουμε τον δίσκο μας στο internet όχι ακριβώς δωρεάν, αλλά με προαιρετική πληρωμή.

Τι αγαπάτε και τι μισείτε περισσότερο στην Πάτρα;
Τους ανθρώπους της.

«Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα», ο τίτλος του πρώτου cd σας. Αλήθεια για πράγματα διψάτε;
Διψάμε για αγάπη, δημιουργία, γνώση, αλληλεγγύη, απελευθέρωση από απολιθωμένες ιδέες και αντιλήψεις, προοδευτική μουσική, ποίηση και καλό κρασί...

Τα Ματωμένα Ρόδα είναι οι: Ανδρέας Σταθούλιας (φωνητικά), Νίκος Τζανότης (μπάσο), Γιάννης Κόττας (πλήκτρα), Κώστας Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλης Κανέλλης (τύμπανα).


5) DeckaDance

«Προσπαθούμε να αναβιώσουμε την ατμόσφαιρα της χρυσής εποχής της disco»




Οι DeckaDance είναι εντελώς ολόφρεσκοι, σχηματίστηκαν πριν από 11 μήνες και μετά από μια εντατική περίοδο προβών έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στις 6 Μαρτίου του 2013. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν δεκάδες live σε μπαράκια της Πάτρας και στα πέριξ. Παίζουν πασίγνωστες, ξένες χορευτικές επιτυχίες, εστιάζοντας κυρίως στην disco και funk σκηνή της δεκαετίας του ’70, την pop και electro των δεκαετιών ’80 και ’90, χωρίς όμως να παραλείπουν και πιο πρόσφατα, σύγχρονα τραγούδια της dance σκηνής. Ακούγοντας τους DeckaDance, δεν σταματάς να χορεύεις, να διασκεδάζεις, να απογειώνεσαι… ένα party που σίγουρα, όταν τελειώνει, λες ότι ήταν από τα καλύτερα που έχεις πάει.

Όταν ακούτε τη λέξη disco, τι σας έρχεται πρώτα στο μυαλό σας;
Ξεγνοιασιά! Στο μυαλό μας η disco ταυτίζεται με την εποχή που ο κόσμος ήταν αρκετά ξέγνοιαστος, ώστε να βγαίνει με μόνο σκοπό να ανέβει στην πίστα της ντισκοτέκ και να χορέψει μέχρι τελικής πτώσεως. Και σήμερα μπορεί να συμβαίνει αυτό, απλώς τότε ήταν πιο μαζικό, και κυρίως, πολύ πιο αγνό και αυθόρμητο. Αυτή την ατμόσφαιρα εκείνης της χρυσής εποχής της διασκέδασης προσπαθούμε και εμείς να αναβιώσουμε στις live εμφανίσεις μας.


Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες στην Πάτρα;
Η Πάτρα ανέκαθεν υπήρξε φυτώριο πολύ καλών μουσικών και τραγουδιστών και όντως ο αριθμός των γκρουπ που παίζουν σε αυτή την πόλη είναι σχετικά μεγάλος, αναλογικά με το μέγεθός της. Αυτό δεν μπορεί να είναι παρά καλό, καθώς δημιουργείται έτσι το πρόσφορο έδαφος για ολοένα και περισσότερη και ποιοτικότερη καλλιτεχνική εκδήλωση. Επίσης, ως πύλη της Ελλάδας στη δύση, η Πάτρα έχει αφομοιώσει τη δυτική κουλτούρα περισσότερο από κάθε άλλο μέρος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να γεννά διαρκώς συγκροτήματα ξένης μουσικής που υπηρετούν πιστά το είδος που παίζουν, είτε αυτό είναι rock, blues, gypsy swing ή ακόμα και disco.

Πώς ήταν που παίξατε στο Tag την 1η Δεκεμβρίου και μέρος των εσόδων της βραδιάς διατέθηκαν για την αγορά κρεβατιών, καθώς και την ικανοποίηση άλλων αναγκών του Κέντρου Ημέρας για Ασυνόδευτους Ανήλικους της PRAKSIS (Drop- In Centre) στην Πάτρα;
Ήταν υπέροχα! Αφενός γιατί όλα τα μέλη της ομάδας PRAKSIS ανταποκρίθηκαν υπέρ το δέον στα χορευτικά μας κελεύσματα, αφετέρου διότι νιώθεις ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση, όταν ξέρεις ότι συμμετέχεις με την τέχνη σου για έναν ανώτερο, ανθρώπινο σκοπό. Μας έδωσε μεγάλη χαρά εκείνη η βραδιά και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της PRAKSIS για άλλη μια φορά που επέλεξαν εμάς για την εκδήλωση.

Σε ποιο τραγούδι, όταν το παίζετε live, γίνεται χαμός;
Χμ…, είναι πάρα πολλά. Θα αναφέρουμε ενδεικτικά τα Sweet Dreams, It’s a Sin, We found Love, Gimme Gimme Gimme, καθώς και το Staying Alive, με το οποίο κλείνουμε συνήθως την παράσταση και στο οποίο ο κόσμος συμμετέχει, τραγουδώντας μαζί μας!

Επόμενα σχέδια;
Αυτή τη περίοδο δουλεύουμε πάνω σε δικά μας τραγούδια τα οποία θα παρουσιάσουμε στο κοινό πολύ σύντομα. Μέχρι τότε... Lose Yourself to Dance!

Οι Deckadance είναι οι: Ελίνα Μαυρίδη και Μαριάννα Βούλγαρη (τραγούδι), Παναγιώτης Παναγόπουλος (πλήκτρα/ τραγούδι), Κώστας Παναγόπουλος (τύμπανα), Σταύρος Κωστής (κιθάρα), Χρήστος Γιούλης (μπάσο).

Facebook: Deckadance






ακούστε και Deckadance LIVE- Sing it Back



Φωτογραφίες: Βασίλης Παπαϊωάννου

Στο TRIP #11 (Δεκέμβριος 2013) που κυκλοφορεί στα περίπτερα




Δεν υπάρχουν σχόλια: