18/8/13

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ Ελευθερία ή ευκαιρία για σεξ;



Από τον Λάμπρο Αραπάκο
Φωτογραφίες: Γιάννης Κυλπάσης
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό TRIP #9  της εφημερίδας Πελοπόννησος 
Κυκλοφορεί στα περίπτερα μόνο με 0.50


Κάνω γυμνισμό 8 χρόνια. Και μάλιστα πέρυσι πήγα στην «πρωτεύουσα» των γυμνιστών, στη Χιλιαδού της Εύβοιας. Σε μια πανέμορφη θάλασσα  εκατοντάδες γυμνιστές όλων των ηλικιών  -από μικρά παιδάκια με τους γονείς τους μέχρι ηλικιωμένοι– κάνουν ελεύθερο κάμπινγκ γυμνοί: Εδώ πραγματικά ντρέπεσαι να φορέσεις το μαγιό σου. Χαλάρωση, απελευθέρωση, γνωριμίες…  Όμως, ποιο είναι το κίνητρο που οδηγεί έναν άνθρωπο να τα πετάξει όλα έξω και να ζήσει έστω για λίγο ακριβώς όπως γεννήθηκε; Είναι ιδεολογία και τρόπος ζωής, που σκοπό έχει να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στην φύση ή η τέλεια ευκαιρία για φλερτάρει και κάνει εύκολα σεξ; Αποφάσισα να το ψάξω. Να βρω Πατρινούς και να μου πουν την αλήθεια, να μου εξηγήσουν τους λόγους, να μοιραστούν εμπειρίες,  αλλά και να αποκαλύψουν ποιες είναι παραλίες γυμνιστών της περιοχής μας. Για να δούμε…































Η Καλόγρια και οι δύο παραλίες γυμνιστών

«Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η παραλία πίσω από τον αμμόλοφο στην Καλόγρια αποτελούσε πόλο έλξης για τους γυμνιστές της περιοχής. Ένας κόλπος πνιγμένος στη βλάστηση σχεδόν παρθένος σου έδινε την δυνατότητα να απολαύσεις το μπάνιο σου όπως σε γέννησε η φύση! Για μόνους ή και ζευγάρια, στρέιτ ή γκέι....εκεί σου δινόταν η ευκαιρία για καινούργιες γνωριμίες. Η παραλία σήμερα δε θυμίζει σε τίποτα αυτά από τα παραπάνω! Οι πυρκαγιές των τελευταίων ετών έχει κατακάψει όλη την βλάστηση εσωτερικά του κόλπου με αποτέλεσμα να μη μπορείς να βρεις πουθενά ίσκιο ή και ένα πιο ήσυχο μέρος για να αράξεις με την “παρέα” σου. Η θάλασσα έχει εισχωρήσει αρκετά στη στεριά και είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στην παραλία αν δε μπεις στη θάλασσα κατεβαίνοντας. Ο κόσμος έχει λιγοστέψει, το τοπίο έχει καεί και το μονοπάτι που σε οδηγεί πίσω απ τον αμμόλοφο έχει αφεθεί στην τύχη του. Εν τούτοις τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται γυμνιστές στην παραλία της Καλόγριας τέρμα αριστερά σε μία μεγάλη ακτίνα μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου αλλά μπορεί να κάνεις και ενδιαφέρουσες γνωριμίες, πάντα με διακριτικότητα».
Αλέξανδρος Ε. 

«Μια γνωριμία σε μια παραλία γυμνιστών με οδήγησε σε μια ιδιαίτερα δυνατή και μακροχρόνια σχέση»

«Ξεκίνησα το γυμνισμό ουσιαστικά πριν 13 χρόνια. Δεν ήταν το πιο άνετο πράγμα στην αρχή για να είμαι ειλικρινής… Το σώμα δεν ακολουθεί πάντα το πνεύμα. Κινείται ελεύθερα… Η αίσθηση του γυμνισμού για μένα είναι ελευθερία. Ελευθερία ψυχής και όχι ελευθεριότητα σώματος όπως κάποιοι λανθασμένα πιστεύουν . Όπως έχει αναφέρει και η Πέπη Ρηγοπούλου, συγγραφέας του βιβλίου “Το Σώμα ικεσία και απειλή”, “Το γυμνό μας θεραπεύει από τον κεντρικό φόβο που είναι ο φόβος της φθοράς ή του θανάτου”. Μην ξεχνάμε ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε με ρούχα. Τα ρούχα εμφανίστηκαν αρχικά ως ανάγκη προστασίας και στην πορεία επιβλήθηκαν ως μέσο πουριτανισμού και προστασίας των ηθών. Το ήθος ενός ανθρώπου όμως δεν κρίνεται από το αν φοράει ρούχα ή όχι για μένα. Πάρτε για παράδειγμα ένα μωρό που του αλλάζετε τη πάνα. Με το που του βγάζουμε όλα τα ρούχα, χαίρεται, νιώθει ελεύθερο. Δεν το θεωρώ τυχαίο.

Οι παραλίες γυμνιστών, όπως και όλες οι παραλίες ή τα μπαρ ή ο εργασιακός χώρος είναι ένας χώρος γνωριμιών. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Σίγουρα όμως υπάρχει και κόσμος που το γυμνό δεν το βλέπει απλώς ως ελευθερία. Το βλέπει πιο ερωτικά ή ακόμα και σεξουαλικά. Σίγουρα θα συναντήσεις σε κάποιες παραλίες γυμνιστών και κόσμο που αναζητά το εφήμερο σεξ  -γκέι, στρέιτ είναι αδιάφορο. Η παραλία είναι για όλους. Αρκεί να σέβεται ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Μην ξεχνάμε ότι ο κόσμος που μπορείς να συναντήσεις σε παραλίες γυμνιστών ποικίλει. Έχω συναντήσει οικογένειες με παιδιά στην εφηβεία αλλά και ηλικιωμένους. Συνήθως φυσικά πολλοί από αυτούς είναι ξένοι γιατί δυστυχώς στην Ελλάδα κυριαρχεί ένα ταμπού γύρω από το γυμνισμό, που δεν το συμμερίζονται οι περισσότερες ευρωπαϊκές τουλάχιστον χώρες.

Μια από τις ωραιότερες αναμνήσεις πάντως που έχω από παραλία γυμνιστών είναι μια γνωριμία που οδήγησε σε μια ιδιαίτερα δυνατή και μακροχρόνια σχέση».
Βαγγέλης Μ.















«Δεν πηγαίνω για να βρω γκόμενο»

«Κάνω γυμνισμό μόνη μου, οι φίλες μου με κράζουν, θεωρούν ότι πηγαίνω για να βρω γκόμενο. Όχι δεν πάω για να κάνω σεξ, αν προκύψει κάτι καλό δε θα πω όχι αλλά η ανεύρεση εφήμερού συντρόφου δεν είναι αυτοσκοπός. Κάνω γυμνισμό διότι θεωρώ ότι πραγματοποιώ ένα δώρο στον εαυτό μου Η άμεση επαφή με το νερό είναι κάτι το υπέροχο, αισθάνομαι πραγματική αυτοπεποίθηση για το σώμα και γενικότερα την προσωπικότητα μου.  Όσοι κάνουν γυμνισμό είναι άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι, απενοχοποιημένοι, χωρίς κόμπλεξ…  Αναμφισβήτητα,  η καλύτερη παραλία γυμνιστών στη χώρα είναι η Χαλικιάδα στο πανέμορφο Αγκίστρι. Αν την γκουγκλάρετε , θα καταλάβετε τι εννοώ! Συμβουλή στους άντρες που κάνουν γυμνισμό και θέλουν να την πέσουν σε μια γυμνίστρια: Μην πείτε την φρικτή ατάκα: «Έχεις αντηλιακό;»
Ευγενία Τηνιακού


«Όταν εξοικειώνεσαι με τη γυμνή εικόνα του άλλου παύει να υπάρχει η ερωτική περιέργεια».

«Υπάρχουν δύο μέρη στην περιοχή μας που “επίσημα” μπορείς να κάνεις γυμνισμό. Η πιο κοντινή τοποθεσία είναι μετά την Ροδινή, στο 111 χλμ της παλαιάς εθνικής, όπου μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητό σου και να κατευθυνθείς αριστερά ή δεξιά μέσω ενός μονοπατιού που σε οδηγεί κατευθείαν στη παραλία. Το δεύτερο πιο γνωστό μέρος είναι φυσικά η παραλία της Καλόγριας. 

Τις πρώτες φορές που θυμάμαι πως αποπειράθηκα να κάνω γυμνός μπάνιο σε παραλία, το συναίσθημα ήταν περισσότερο ενοχικό, που μάλλον πήγαζε από την κοινή αντίληψη του κόσμου για τους γυμνιστές, παρά αίσθημα ντροπής για το σώμα μου. Τώρα πλέον το θεωρώ κάτι φυσιολογικό και ακραία ευχάριστο. Αν δεχτούμε πως η ανάγκη του γυμνισμού βρίσκεται όντως στα γονίδια μας και η στάση της κοινωνίας την έχει υποβιβάσει σε λανθάνουσα κατάσταση, ο γυμνισμός ίσως να είναι μία κοινωνική αντίδραση.   Όταν είσαι γυμνός δεν είναι πάντα εύκολο να φλερτάρεις και αυτό να οδηγηθεί σε σεξ όπως πολύ πιστεύουν. Όταν εξοικειώνεσαι με τη γυμνή εικόνα του άλλου παύει να υπάρχει η ερωτική περιέργεια, χάνεται η καύλα. Τώρα αν προκύψει σεξ, δεν είναι καταλυτικός παράγοντας το ότι είσαι ήδη γυμνός. Πολλοί παρόλα αυτά, στο πίσω μέρους του μυαλού τους, έχουν αυτή την πιθανότητα. Ο κόσμος έχει μία δικαιολογημένη στάση απέναντι στο γυμνισμό. Πολύς κόσμος θεωρεί πρόστυχο και ντροπιαστικό το να κάνει κάτι τέτοιο, χωρίς όμως να αποθαρρύνει αυτή τη συνήθεια από άλλους. Έχω γνωρίσει κόσμο που νομίζει πως είναι άκρως παραβατικό, άσχετα αν είναι παράνομο ή μη.
                
Εγώ κάνω γυμνισμό για ίδια ευχαρίστηση. Η έμφυτη ανάγκη να κολυμπήσω γυμνός ή να ξαπλώσω στην άμμο υπερτερεί στο να εκτονώσω τις σεξουαλικές μου ορμές, και μάλιστα στη παραλία. Φυσικά έχει τύχει να κάνω σεξ, και μάλιστα αρκετές φορές. Από μεριά μου τουλάχιστον δεν έπαιξε ρόλο το που βρισκόμουν και τι (δεν) φορούσα, ενέργησα σαν να βρισκόμουν σε ένα μπαρ ας πούμε.

Το να συγχέεις τον όρο «παραλία γυμνιστών» με γκέι άτομα είναι κατά βάση λάθος. Στις περισσότερες δημοφιλείς παραλίες γυμνιστών, η πλειοψηφία των επισκεπτών είναι στρέιτ άτομα και μάλιστα από τα δύο φύλα. Πολύ γκέι ωστόσο επιλέγουν τις παραλίες αυτές και σίγουρα ο σκοπός είναι το γρήγορο σεξ. Στην Καλόγρια ας πούμε, αντίθετα από την Ροδινή, σχεδόν η πλειοψηφία είναι γκέι, και αρκετοί ηλικιωμένοι. Οι υπόλοιποι συνήθως είναι παρέες από αγόρια και κορίτσια κυρίως νεαρής ηλικίας.
Κωνσταντίνος Ψύχας      


«Μου έχει ζητήσει ζευγάρι παντρεμένο να κάνουμε σεξ»…
«Αν είσαι νέος σίγουρα πας στην παραλία των γυμνιστών για να κάνεις σεξ , αν είσαι πάνω από 50 πας για τον τρόπο ζωής και την επαφή με τη φύση. Γενικά όλοι στις παραλίες γυμνιστών ψάχνονται.  Φαίνεται στο βλέμμα τους, στο πώς περιπατάνε,  πως πλησιάζουν. Όλοι αναζητούν τη γνωριμία που θα τους φέρει το σεξ. Το καλό είναι ότι όλοι είναι συνειδητοποιημένοι και τις περισσότερες φορές διαθέσιμοι. Το πιο περίεργο που μου έχει συμβεί είναι να με προσεγγίσει ζευγάρι παντρεμένο και να μου ζητήσει να κάνουμε σεξ  παρέα στην παραλία πίσω από κάτι θάμνους. Δεν είπα όχι»…
Δημήτρης Γιαράκος










Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ
(Εδώ όλα ξεκαθαρίζονται. Συμφωνώ απόλυτα με το 5, 6 και 10)

1. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συσχετίζεται με την οποιουδήποτε τύπου σεξουαλική αναζήτηση.

2. Δεν αποτελεί δικαίωμα μιας συγκεκριμένου σεξουαλικού προσανατολισμού ομάδας, αλλά όλων ανεξαιρέτως.

3. Ο γυμνισμός δεν πρέπει να συνδέεται με την επιδειξιμανία και την ηδονοβλεψία.

 4. Ο γυμνισμός ενέχει ερωτισμό αλλά δεν αποτελεί σεξουαλική έκφραση.

5. Οι γυμνοί φίλοι απολαμβάνουν και μοιράζονται την εμπειρία του γυμνισμού ως έκφραση ουσιαστικής σωματικής και πνευματικής /ψυχικής επαφής και όχι ως λανθάνουσα σεξιστική επιθυμία.

6. Ο γυμνισμός αποτελεί ιδεολογία με την έννοια ότι προσδιορίζεται από ένα σύστημα εννοιών όπως: αυτοεκτίμηση, φυσιολατρία, ελευθερία έκφρασης, απενοχοποίηση, αληθινή επαφή, φυσικότητα.

7. Ο γυμνισμός για πολλούς ανθρώπους δεν περιορίζεται στην φύση ή στο νερό αλλά μπορεί να αποτελέσει συνήθεια της καθημερινότητας τους στον προσωπικό τους χώρο. Η αίσθηση της γυμνής παρέας μέσα σ’ ένα σπίτι δεν πρέπει να θεωρείται ύποπτη ή ενοχοποιητική κατάσταση, ούτε να συνοδεύεται από υπαινιγμούς σεξουαλικότητας.

8. Οι γυμνοί φίλοι μπορούν να συνυπάρχουν ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, αρκεί να είναι συνειδητοποιημένοι γυμνιστές.

9. Ο γυμνισμός δεν ακυρώνει τις ορμές μας, ούτε απαγορεύει την με οποιοδήποτε τρόπο έκφρασή τους. Μπορεί ως έννοια να περιέχει και την ερωτική έκφραση, αλλά δεν πρέπει επ' ουδενί να προσδιορίζεται από αυτήν.

10. Ο γυμνισμός είναι ένας πολύ όμορφος τρόπος (όχι βέβαια ο μοναδικός) να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, όπως και να γνωρίσουμε και να αγαπήσουμε και τους άλλους χωρίς μάσκες, ρετουσαρίσματα και υποκριτικές εκδηλώσεις.

Πηγή: www.greeknaturism.com



10 ΜΙΚΡΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ (ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΕΙ) ΓΙΑ ΓΥΜΝΙΣΜΟ

1)            Χιλιαδού, Ευβοία
2)            Σαρακήνικο, Ιθάκη
3)            Πευκούλια, Λευκάδα
4)            Καϊάφας, Ηλεία
5)            Βάθρες , Σαμοθράκη
6)            Μυρτιώτισσα, Κέρκυρα
7)            Λίμνη, Κύθηρα
8)            Λιβαδάκια, Σέριφός






ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ
      1) Στην Κρήτη και στη Ρόδο υπάρχει ξενοδοχεία αποκλειστικά για γυμνιστές. Όσοι μένουν σ’ αυτά, μπορούν  σε όλους τους εξωτερικούς χώρους -που βρίσκονται στα όρια των εγκαταστάσεων του συγκροτήματος- να κινούνται ολόγυμνοι!!!


      2) Η πρώτη οργανωμένη λέσχη γυμνιστών ιδρύθηκε το 1903, στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σκοπός της ήταν να δείξει πως τα ρούχα  είναι απλώς ένα εφόδιο για να αντιμετωπίσουμε το κρύο ή την ζέστη. Τη δεκαετία του '20 συνάντησε μεγάλη αποδοχή και εξελίχθηκε  στη κεντρική Ευρώπη και κυρίως στη Γερμανία, αλλά η άνοδος του Χίτλερ στην εξουσία ήταν η αρχή του τέλους του κινήματος. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: