9/3/12

Δημήτρης Λάλος: Το σταυρουδάκι του Χορν βρήκε νέο αγαπημένο

















O Δημήτρης Λάλος, νικητής του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν», μιλάει για τη βράβευση και τη θητεία του στο θέατρο Επι Κολωνώ. 

Το όνομα του Δημήτρη Λάλου ακούστηκε δυνατά την περασμένη Δεύτερα στο θέατρο της οδού Αμερικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η απονομή του θεατρικού βραβείου Δημήτρης Χορν. Ο ρόλος του Χοσεφίνο στο έργο «Λα Τσούνγκα» του νομπελίστα Μάριο Βάργκας Λιόσα, χάρισε στον ηθοποιό για ένα χρόνο το σταυρό του Δημήτρη Χορν, τον οποίο παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Θάνο Τοκάκη.

«Εμαθα ότι ήμουν υποψήφιος τέσσερις μέρες πριν πραγματοποιηθεί η εκδήλωση και ένιωθα αναστατωμένος. Πολλές φορές η αναμονή για κάτι είναι πιο δυνατή από το ίδιο το γεγονός. Αυτές τις τέσσερις μέρες το μυαλό μου έπλαθε διάφορα σενάρια χωρίς να το θέλει», εξομολογείται ο Δημήτρης Λάλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος για το ίδιο βραβείο και πριν από δύο χρόνια για το «Ροτβάιλερ». «Δεν φανταζόμουν ότι θα ήμουν υποψήφιος και πάλι», λέει και συνεχίζει: «Το γεγονός ότι η απόφαση της επιτροπής ήταν παμψηφεί με χαροποιεί ιδιαίτερα. Μια διάκριση για κάθε ηθοποιό είναι μια επιβράβευση γι’ αυτό που έχει χτίσει μέχρι ώρας και η επιβεβαίωση ότι πρέπει να συνεχίσει το δρόμο του. Αυτό το βραβείο δεν σημαίνει για μένα ότι τώρα μπορώ να αράξω, να ησυχάσω. Είναι μια ώθηση για να συνεχίσω».

Οι Δημήτρης Ημελλος, Γιάννος Περλέγκας, Αργύρης Ξάφης, Χρήστος Λούλης, Κώστας Βασαρδάνης, Κώστας Γάκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Νίκος Καρδώνης, Θανάσης Αλευράς, Μιχάλης Οικονόμου, Θάνος Τοκάκης είναι ηθοποιοί που έχουν κερδίσει το βραβείο τα προηγούμενα χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βραβείο «Δημήτρης Χορν» απονέμεται κάθε χρόνο για την καλύτερη ερμηνεία νέου άντρα ηθοποιού. Το βραβείο περιλαμβάνει το σταυρό που φορούσε ο Δημήτρης Χορν. Ο σταυρός περνάει κάθε χρόνο από τον ένα βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή, αλλά και το ποσό των 3.000 ευρώ.

Συνυποψήφιοι του Δημήτρη για το φετινό βραβείο ήταν οι Αντίνοος Αλμπάνης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Μοθωναίος, Γιώργος Τσαμπουράκης και Χάρης Φραγκούλης. «Για μένα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά συναγωνισμός. Στις μέρες που ζούμε, προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να βάλουμε όλη την ενέργειά μας στην ανταγωνιστικότητα και να στοχεύουμε πάντα σε αυτήν. Πιστεύω στην ευγενή άμιλλα, στο συναγωνισμό... Σημασία δεν έχει ποιος θα κερδίσει μια διάκριση, αλλά ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι άξιοι για διάκριση», εξηγεί ο ηθοποιός.



O Δημήτρης, πάντως, επιμένει να βρίσκεται θεατρικά στο Επί Κολωνώ, στο όποιο είναι και ιδρυτικό μέλος. Αν όμως τώρα με το βραβείο προκύψει πρόταση για άλλο θέατρο, τι θα αποφασίσει; «Το Θέατρο Επί Κολωνώ είναι το θέατρό μου, εδώ γεννήθηκα καλλιτεχνικά, εδώ θα συνεχίσω. Τώρα, εάν ερχόταν μια πρόταση που δεν συγκρούεται με τις πρόβες και τις παραστάσεις του θεάτρου, θα τη σκεφτόμουν».

Στο τέλος τον ρωτάω πού αφιερώνει το βραβείο. «Στους συνεργάτες μου, σε όλους τους ανθρώπους που με έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς αυτούς θα ήταν δύσκολο να πετύχω κάτι».



Η παράσταση «Λα Τσούνγκα» ανεβαίνει για τρίτη χρόνιαστο Επί Κολωνώ σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και συνεχίζεται μέχρι τις 8 Απριλίου.Παράλληλα, ο Δημήτρης Λάλος βρίσκεται σε πρόβες για το έργο «Κίεβο» του ΣέρτζιοΜπλάνκο που θα ανέβει το Μάιο στο ίδιο θέατρο.




Δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2012 στην εφημερίδα Metropolis



Δεν υπάρχουν σχόλια: